HTML

Új életem mindennapjairól mesélek

Nos, kedves szeretteim...Csak néhányan tudtok ennek a kis naplónak a meglétéről. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan mondhatnám el a gondolataim és mindennapjaim, így döntöttem emellett az alternatíva mellett. Várom hozzászólásaitokat is, ha valamelyik írásom megérintett benneteket! Biztosan sokat írok majd, hiszen belevágok egy ismeretlen dologba, amitől még egy kicsit félek, de bátornak kell lennem, hogy értékes ember legyek. Nehéz ügy. A nagybetűs jövőmért teszem, az új és a régi családomért... Hogy boldogan teljenek majd a mindennapok! SZERETLEK TITEKET! A jó Isten vigyázza útjaink!

Friss topikok

  • vzschp: "A halál nem jelent semmit..."Szent Ágoston szövegének forrása??? Tudná valaki? Kösz' (2010.08.18. 14:03) Szent Ágoston: Ne sírj, mert szeretsz engem
  • Fleure: Gyönyörű és igaz!:-)))Tanulnunk kell! (2010.08.03. 20:34) Antoine de Saint-Exupéry: Fohász
  • maris80: Kedves Szilvó! Nagyon jó volt téged látni, hogy mennyire másképp éled meg a bérmálásodat, mint a m... (2009.05.13. 13:08) 2008. május 10. Bérmálásom ünnepe
  • ichtus: Drága Szilvó! Örülök, hogy újból olvashatom a blogodat. Már hiányzott:o) Olyan jó olvasnom, hogy ... (2009.03.06. 19:32) 2009.02.25.
  • dizsego: Még most is emlékszünk az első pilanatra mikor is a szomszéd házba költöztünk és megismertünk Pety... (2008.11.27. 11:40) Varró Peti

Linkblog

Egy különleges reggel

2007.11.23. 21:40 sz.i.l.v.o.in.Ro.

Vizespohár kísérlet... Amikor este lefekszel, gondolj egy nagyon fontos problémádra, amit nagyon szeretnél megoldani. Idd meg a poharadban lévő víz felét. Aludj egy jót! Reggel ébredj úgy, hogy már tudod a megoldást! :o) És hálából idd meg a másik félpohár vizet :o)

Nos, sokan tudjátok, hogy mostanában nagyon bánt engem, ez az áthelyezés dolog. Sokat tépelődtem rajta, mitévő legyek. Amikor szeptember 25-én kiderült, hogy 3 hét után áthelyeznek, Rohrdorfba, az iskolatagozatra, azonnal fel akartam mondani. Tudtam, ki dolgozik ott és azt is, nem szeretnék vele dolgozni. Aztán teltek a hetek, s szenvedtem. Hol kevsébé, hol jobban, dicséretet alig hallottam, szidást, elmarasztalást, alázó beszólásokat aktívabban. Eljött az őszi szünet, Ákosom itt volt velem, feltöltődtem, s úgy döntöttem, megpróbálom kihúzni nyárig. Csupa kedvvel jöttem vissza, persze félelemmel is, miben nem fogok megfelelni, mi lesz ismét rossz.

Hét hete dolgozok itt, s a 2., a 4., 5.,7. hét nagyon kritikus volt. Görcsölve mentem be dolgozni, azon gondolkodva, mit rontok ma majd el, hogyan gyorsítsak a tempómon, hogyan magyarázzam ki magam olyan helyzetekből, ahol rossz embernek néznek, pedig semmi ilyet nem tettem. Valahogy azt érzetem, én ide csak azért kellettem, hogy legyen egy "ügyeletes".

Rágtam magam, hogyan tudnék változni, többet adni, jobban odafigyelni, változni, okulni, s mellette boldogan élni. Az utolsó a legfontosabb. A jelenlegi munkám mellett érzem, hogy elveszek, már nem vagyok olyan, mint amikor kiköltöztem, magamba burkolózok, boldogtalan vagyok. Istenem, vajon mit érezhetnek a szüleim? Csalódott vagyok. Csalódtam magamban, hogy ennyire nem megy ez az egész... Valahol meg örülök neki, hogy kibírtam már ezt a két hónapot, mert sokat tanultam, amit egy nem stresszes helyen hasznosíthatok majd. 

Isten azért rendelte most nekem ezt a munát, mert tudta, hogy van még mit tanulnom, s inkább most tör össze, mint már 10 éves tapasztalattal. Illetve remélem. Tudom, hogy minden nap velem volt, s attól még, hogy nem dicsértek, Ő megölelt minden reggel. Sok segítséget küldött. Az Apukám olyan bölcs dolgokat mondd, hogy csak nézek. Anya minden nap megörvendeztet valami jó hírrel. A szuper tesóm éjjnek idején hazafuvaroz. A pasim meg csak átölel és hagyja, hogy kibőgjem 14 nap búját. A barátnőim bíztatnak és büszkék rám. Minden nap több e-mail és üzenet érkezik, amelyikből egy biztosan nagyon sziven talál. Mit akarok még?

Mit akarok még? Egy másik állást, ahol újra magam lehetek, extrafeszütségek nélkül. Szeretnék fütyürészve hazajönni a munkából, nézegetve a leveleket. Őszinte mosolyokat látni gyerekek, kollégák és szülők arcán. Tudom, hogy nem tudok ittmaradni, Rosenheimben. Ezalatt a hét hét alatt ez is tartotta bennem a lelket, hogy milyen gyönyörű helyen élek. Szeretnék újra visszaköltözni ide.

Kedd reggelre, megittam a pohár víz felét, s meg is jött az ötlet :) Megkérdezem, beszélhetünk-e áthelyezésről, méghozzá minél hamarabb? Tudtam, hogy keresnek embert, a cégnél, mert ugye azért jó lenne náluk maradni... Úgy örültem ennek a megoldásomnak, hogy csak na :) Így mennék is, de maradnék is a cégnél :)))) Munkám is lesz és boldogabb is leszek :) Jupppiii!

Tegnap beszéltem a főnökséggel, próbálnak áthelyezést intézni nekem Starnbergbe. Starnberg Münchentől 40 percre van hévvel. Abból a városból még kb. 2km az intézet, mert egy faluban van, Niederpöckingben. Most épp a neten nem találtam róla hazsnálható térképet, az elmúlt 10 percben, de majd keresek :) Szóval, a főnökség gondolkodik majd erről... Egy képet azért mellékelek :) Ez Starnbergben készült, a tónál, nyáron, az állásinterjús utazásunk idején...

Most boldogabb vagyok, mert talán van ebből a jó nagy kakiból kiút :))))

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvo-in-ro.blog.hu/api/trackback/id/tr10239824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.L.SZ. 2007.11.24. 05:01:43

AZ ÉLET MÁRPEDIG IGAZSÁGOS: HA VALAHOL BEZÁR EGY AJTÓT NYIT EGY SZÉP VILÁGOS,TÁGAS ABLAKOT HELYETTE.Az is igaz egy ajtón mindig könnyebb bemenni, mint egy ablakon bemászni.De ne félj sokan állunk az ablak mögött elkapunk, hogy puhára essél.Nem könnyű dönteni akár jól vagy rosszul, de még mindig nemesebb dolog , mint egyhelyben topogni és semmit nem tenni.

TcsEri 2007.11.24. 18:16:33

"Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!" (Brown, H. Jackson)

"Hogy értsd, egy pohár víz mit ér
Ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell
Hogy lásd, egy napod mennyit ér
Néha látnod kell
Az élet hogyan fogy el..."

A legjobb dolgokhoz általában mindig göröngyös út vezet. Kitartás!!!!!
süti beállítások módosítása