HTML

Új életem mindennapjairól mesélek

Nos, kedves szeretteim...Csak néhányan tudtok ennek a kis naplónak a meglétéről. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan mondhatnám el a gondolataim és mindennapjaim, így döntöttem emellett az alternatíva mellett. Várom hozzászólásaitokat is, ha valamelyik írásom megérintett benneteket! Biztosan sokat írok majd, hiszen belevágok egy ismeretlen dologba, amitől még egy kicsit félek, de bátornak kell lennem, hogy értékes ember legyek. Nehéz ügy. A nagybetűs jövőmért teszem, az új és a régi családomért... Hogy boldogan teljenek majd a mindennapok! SZERETLEK TITEKET! A jó Isten vigyázza útjaink!

Friss topikok

  • vzschp: "A halál nem jelent semmit..."Szent Ágoston szövegének forrása??? Tudná valaki? Kösz' (2010.08.18. 14:03) Szent Ágoston: Ne sírj, mert szeretsz engem
  • Fleure: Gyönyörű és igaz!:-)))Tanulnunk kell! (2010.08.03. 20:34) Antoine de Saint-Exupéry: Fohász
  • maris80: Kedves Szilvó! Nagyon jó volt téged látni, hogy mennyire másképp éled meg a bérmálásodat, mint a m... (2009.05.13. 13:08) 2008. május 10. Bérmálásom ünnepe
  • ichtus: Drága Szilvó! Örülök, hogy újból olvashatom a blogodat. Már hiányzott:o) Olyan jó olvasnom, hogy ... (2009.03.06. 19:32) 2009.02.25.
  • dizsego: Még most is emlékszünk az első pilanatra mikor is a szomszéd házba költöztünk és megismertünk Pety... (2008.11.27. 11:40) Varró Peti

Linkblog

2007. január 3. Búcsúnap

2008.01.12. 09:27 sz.i.l.v.o.in.Ro.

Tegnap nagyon zűrös napom volt, mert 3-kor keltem, s az egész napom másról sem szólt csak a kapkodásról, rohanásról, idegeskedésről. Tegnap kellett 10-kor kiköltöznöm. Persze, nem jött a főbérlő, így rátelefonáltam, de minden rendben ment, az 1000 euroból visszakaptam 855-öt, mert levont 110 euro lakásdíjat még, mert múltkor annyival adósa maradtam, meg 35 eurot azért, mert nem voltam otthon, mikor jött a fűtésleolvasó. Marha jó, nem lett szólva, mikor jön, s így ő mondta, hogy a 4 hónapra, ennyi pluszt kér, de már nem érdekel.
Örülök, hogy ennyivel megszabadultam tőle, mert a falra, felragasztottam képeket blueteck-kel, s zsírfoltot hagyott a falon. Persze vagy 100 kis bogyót raktam fel, mert 30 kép volt a falon, s nagy móka volt azt onnan egyáltalán leszedni. Szerencsére nem vette észre.
Meg reggel 3/4 8-ra jött egy ismerősöm, hogy a cuccaim nála időzzenek, míg nem jön a költöztetős mikrobusz. Nagyon sok cuccom volt, az egész előszoba abban úszott, a végén már sírtam, hogy ez hogyan fog beférni és persze hány fuvar lesz. Tamás autójába pont befért minden, aztán jött a főbérlő, s mondta, hogy nem érdekli hogy mit csinálok, de ő most magával viszi a lakáskulcsokat és csak csapjam be magam után az ajtót. Erre mondtam neki, hogy ez mind szép és jó, de még el kell mennem a lakásból kijelentkezni, s nem akarok sok pakkal. Erre mondta, hogy akkor vigyem el neki a kulcsot mit tudom én hova, mert az nem jó, ha a postaládába bedobom. Hozzáteszem, a postaládához, csak 1 kulcs van, ami idáig nálam, majd tegnaptól nála van, tehát csak ő jutott volna hozzá. Mindegy. Egy bolond.
Aztán telefon Tamásnak és Katának, akinek a pincéjükben bújik meg a cuccom, hogy legyenek drágák értem jönni, mert 7 csomagot nem birok el egyedül, s nem tudom átvinni sem darabjaiban, mert nincs kulcsom. Segítettek : )
Aztán tegnap délután kijelentkezés, albérletfixálás telefonon, időpont a megnézésre. Aztán vissza Tamásékhoz, ott aludtam.
Mondanom sem kell, hogy a 7 albi lehetőségből, kettőre ment simán időpont, egy csak szombattól lenne ott, egy pedig 3 embernek akarja még megmutatni a lakást, s csak két hét múlva tudná nekem megmutatni. Az agyam eldobtam, mikor elmondtam a srácnak, hogy nekem ez nagyon fontos és szükségem lenne rá, akár azonnal. Jah, másik 3 ember fel sem vette a mobilját, persze vissza sem hívott. Így ma két címre megyek, talán 3-ra, de azt még le kéne fixálnom.
Ma reggel fél 8-kor, 6 csomaggal elindultam Bécsbe. Épp Salzburg és Linz között vagyok már, csak itt nincs net, de dugasz igen :) Rosenheimben Tamás kihozott a vonatmegállóig, majd átszálltam Salzburgban. Nah, ott fakadtam sírva, mert ez a sok cucc, nagyon nem akart engedelmeskedni… lássuk, 1 laptop, 1 hátizsák, 1 Decatlonos szatyor, 1 db 25 literes full teli, húzhatós hátizsák és 1db 60 literes full teli hátizsák, valamint egy Ikeás zacskó, amiben az ágyneműm van bepréselve, mondanom sem kell, alig bírtam összefogni a fülét. A beöltözésem: hátamra a 60 literes, jobb váll laptop, bal váll Decatlonos, előröl a hátizsák, jobb kéz IKEA-s zacsi, bal kéz 25 literes tatyót húzva… Mondanom sem kell, megejtettem egy lépcső le- és feljáratot, a végén már hullottak a könnyeim rendsen. Lehet, kicsit elegem van?
Azonban nagyon kis drága mindenki, mert sok-sok sms-t kapok, amikre nem mindenkinek válaszolok, mert persze a kártyámon lassan egy fillér sincs.
Jó lenne, ha ma valamelyik albérlet összejönne, mert ugyan van T-com-os telefonkártyám, de akkor vennék egy mobilkártyát is. Majd megkérdezem a családot, ők melyik szolgáltatónál vannak, s van-e olyan opció vagy csomag, hogy mi ingyen hívjuk egymást, mert az nagyon hasznos lenne. Itt kint, magyar kártyával majd 100 Ft-ot fizetek percenként egy híváskapcsolásért, 120-at, ha én hívok, 90 Ft az sms, szóval nagy rablás. Telefonkártyával, ha a bajoroktól hívtam az osztrákokat, mobilra, akkor kb. 2.5 perc volt 1 euro. Szóval, nem mondom, hogy barátságosabb, de az mégiscsak egy utcai fülke…

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvo-in-ro.blog.hu/api/trackback/id/tr25294280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.L.Sz. 2008.01.12. 12:18:22

..."csodálom azokat, akik a bajban mosolyogni tudnak, akik a nyomorúságból erőt merítenek, és akik a hosszas megfontolás után bátrakká válnak." Az én szememben megint egyre nagyobb vagy és egyre büszkébb vagyok rád.Az a benyomásom az égiek mindig egyre magasabbra teszik azt a bizonyos lécet...de te hősiesen veszed az akadályokat.de jó is hogy az anyukád lehetek!
süti beállítások módosítása