HTML

Új életem mindennapjairól mesélek

Nos, kedves szeretteim...Csak néhányan tudtok ennek a kis naplónak a meglétéről. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan mondhatnám el a gondolataim és mindennapjaim, így döntöttem emellett az alternatíva mellett. Várom hozzászólásaitokat is, ha valamelyik írásom megérintett benneteket! Biztosan sokat írok majd, hiszen belevágok egy ismeretlen dologba, amitől még egy kicsit félek, de bátornak kell lennem, hogy értékes ember legyek. Nehéz ügy. A nagybetűs jövőmért teszem, az új és a régi családomért... Hogy boldogan teljenek majd a mindennapok! SZERETLEK TITEKET! A jó Isten vigyázza útjaink!

Friss topikok

  • vzschp: "A halál nem jelent semmit..."Szent Ágoston szövegének forrása??? Tudná valaki? Kösz' (2010.08.18. 14:03) Szent Ágoston: Ne sírj, mert szeretsz engem
  • Fleure: Gyönyörű és igaz!:-)))Tanulnunk kell! (2010.08.03. 20:34) Antoine de Saint-Exupéry: Fohász
  • maris80: Kedves Szilvó! Nagyon jó volt téged látni, hogy mennyire másképp éled meg a bérmálásodat, mint a m... (2009.05.13. 13:08) 2008. május 10. Bérmálásom ünnepe
  • ichtus: Drága Szilvó! Örülök, hogy újból olvashatom a blogodat. Már hiányzott:o) Olyan jó olvasnom, hogy ... (2009.03.06. 19:32) 2009.02.25.
  • dizsego: Még most is emlékszünk az első pilanatra mikor is a szomszéd házba költöztünk és megismertünk Pety... (2008.11.27. 11:40) Varró Peti

Linkblog

Szivecske és színes szavak

2007.12.18. 11:34 sz.i.l.v.o.in.Ro.

  

Még aludtam. Csörög a mobilom, s csak felkaptam. Egy férfi beszél hozzám, nem ismerem. Valahogy a hangjában azt érzetem, mintha épp egy Pannon tarifacsomagot szeretne rámsózni, s közöltem vele, fogja rövidre a mondandóját, mert külföldön vagyok, +120Ft kapcsolási díjért percenként.

Rövidre fogta. A párja, halálos beteg. Itt vannak Bad-Aiblingben, s szükségük lenne tolmácsra. Gondoltam, ennek a fele sem tréfa. Megkértem, hogy hívjon vissza az itthoni számomon, hogy így legalább nyugton tudjunk beszélni. Éreztem, hogy segítenem kell nekik, s fél óra múlva értem jönnek, megbeszéltük.

Elmentem zuhanyozni, s lelkifurdalásom volt. Hogy gondolhattam arra, hogy valaki épp egy üzleti ajánlattal akar szórakoztatni? Miért fordult meg a fejemben, hogy nem is igaz az egész? Csalódott voltam, hogy a magyar mentalitásom feljött, de örültem, hogy ennek ellenére belementem, hogy értem jöjjenek és megadtam a címem. Jó érzés volt utána, hogy talán egy kicsit is segíthetek.

Rámcsörögtek, hogy megérkeztek. Nem Krisztiánnak hívták a fiút, aki jött értem, hanem Jánosnak, kicsit megijedtem. Újra magyar mentalitás, huh, vajon mit akarhatnak?

A belvárosba, elmentünk a buszpályaudvarra, hogy tolmácsot keressünk, kaptunk is egy telefonszámot az egyik irodában. Megkérdeztek, tudnék-e nekik valameddig segíteni, a kórházban, azonnal igent mondtam.

Odaértünk, a lány párja elmondta, mi a probléma, az orvosokat kellett volna meggyőznöm, aktívabban tevékenykedjenek, mert Emiliának minden perc számít. Aztán szavak keresgetése a váróban, majd fel kellett sietnünk, hogy az éppen viziten lévő orvosok néhány szavát megértsem. Nagyon rafináltak voltak. Mihelyt bementem a szobába, megkérdezték, tudok-e németül. Majd csak arról tereferéltek, hogy milyen gyógyszereket kapott, meg hány milligrammot. Egy értékes szó hangzott csak el, de arról tudtak. Utána szerettem volna az orvosokkal beszélni, de ők lekezelően mondták, hogy majd a tolmáccsal beszélnek. Erre mondtam, hogy Eminek minden perc számít, de ők kivonultak. Nagyon rosszul érzetem magam attól, hogy mégsem tudtam segíteni.

Aztán csak tehetetlenül álltunk a szobában, s a lány vőlegénye telefonokat intézve, megszervezte, hogy jöjjön érte mentőautó, s szállítsák haza, ott talán meg tudják menteni. Az itteni hozzáállás nagyon kevés volt.

A szoba sárga színű volt, mint a tavaszi kis lábadozó napsütés. Bíztató. Sok kincs sorakozott az asztalon, amelyen Emi fontosabb dolgai voltak. Azonban a falnak támasztva volt talán a legfontosabb :) Egy szív volt zsírkrétával rajzolva, s körülötte angol nyelvű, színessel írt bátorító, számára fontosnak tartott szavak... Angolul alig tudok, de néhány: béke, hit, remény, napraforgó, szerelem, család. Most több nem jut az eszembe, de elképesztően megható volt.

Hazafelé jutott eszembe, hogy se Emiliának, se az anyukájának nem mutatkoztam be, nem nyújtottam kezet. Valahogy ösztönből jött, hogy úgyis tudják, mi a keresztnevem, bacilusokat meg minek osztogatna az ember?

Miután hazajöttem, azonnal megnéztelek az iWiwW-en, mert a párod onnan tudta meg az én telefonszámom. A születésnapod, azon a napon van, mint amikor engem kereszteltek. :) Én fontos napnak tartom azt, s minden évben megemlékezem.

A segítséget pedig pont jókor kértétek, hiszen itt voltam még, az utolsó napomon egyedül. Ugyan alig tudtam valamit nyújtani, de biztosan az is egy fokkal jobb volt, mint a semmi. Itt nekem is nagyon sokan segítettek már önzetlenül, itt volt az ideje visszaadni :) Hiszen, ha adunk, előkészítjük az utat, hogy kapjunk újra.

Emi! Mihelyt jobban leszel, írd tovább a blogot, hogy tudjak rólad. Elolvastam, gyorsan, sebtibe, amiket eddig írtál! Otthon majd biztosan könnyebb lesz, sok barátod látogat majd, s veled vannak a legfontosabb emberek is! :)

Mélyen érintett, mikor láttam, hogy hordod a karikagyűrűd. Ugyan a gyűrűsujjad még nem elég vaskos hozzá, de láttam, a mutatóujjadon hordod. :) A zsidó kultúrában ez a szokás, hozzám az is nagyon közel áll, ez is egy jel! :) Veled van az, aki megsegít.

Mindannyiótoknak most nagyon nehéz lehet. Ekkora terhet, amekkorát most az Isten kirótt, csak nagyon erős emberek és egy összetartó család, mint ti, tudtok csak megoldani. Az én családom tavaly volt ilyen helyzetben, s nagyon jól jöttünk ki belőle, ennél jobb nem is lehetett volna talán. Olyan erős a hited, a gyógyulásban, hogy mindent legyőztök közösen! Mindenki őrangyalkája összekapaszkodik, s akkor menni fog, tudom! :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvo-in-ro.blog.hu/api/trackback/id/tr15268003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.L.Sz. 2007.12.18. 20:53:21

....Szilvó veled már megint mi minden csodák történnek, hogy a te lelked képes vadidegen emberek lelkével összérni és ezt oly szépen le is tudod írni, hogy az már az " Erőleves a léleknek"-be kívánkozik.-----Eszembe jutott, hogy SzerelmemSzandibébnek mit mondtam mikor vége lett valaminek ami nagyon szép volt és nagyon szerette volna , ha a dolgok maradnak ..." a dolgok márpedig úgy vannak jól , ahogy vannak, mert úgy kell lenniük" .Lehet a 4hónap Rosenheim csak próbajárat volt egy olyan vonaton , ami másmerre visz és a te karizmatikus egyéniségednek valami más feladatot szántak az égiek.Szertelek és büszke vagyok rád.ÉN
süti beállítások módosítása