HTML

Új életem mindennapjairól mesélek

Nos, kedves szeretteim...Csak néhányan tudtok ennek a kis naplónak a meglétéről. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan mondhatnám el a gondolataim és mindennapjaim, így döntöttem emellett az alternatíva mellett. Várom hozzászólásaitokat is, ha valamelyik írásom megérintett benneteket! Biztosan sokat írok majd, hiszen belevágok egy ismeretlen dologba, amitől még egy kicsit félek, de bátornak kell lennem, hogy értékes ember legyek. Nehéz ügy. A nagybetűs jövőmért teszem, az új és a régi családomért... Hogy boldogan teljenek majd a mindennapok! SZERETLEK TITEKET! A jó Isten vigyázza útjaink!

Friss topikok

  • vzschp: "A halál nem jelent semmit..."Szent Ágoston szövegének forrása??? Tudná valaki? Kösz' (2010.08.18. 14:03) Szent Ágoston: Ne sírj, mert szeretsz engem
  • Fleure: Gyönyörű és igaz!:-)))Tanulnunk kell! (2010.08.03. 20:34) Antoine de Saint-Exupéry: Fohász
  • maris80: Kedves Szilvó! Nagyon jó volt téged látni, hogy mennyire másképp éled meg a bérmálásodat, mint a m... (2009.05.13. 13:08) 2008. május 10. Bérmálásom ünnepe
  • ichtus: Drága Szilvó! Örülök, hogy újból olvashatom a blogodat. Már hiányzott:o) Olyan jó olvasnom, hogy ... (2009.03.06. 19:32) 2009.02.25.
  • dizsego: Még most is emlékszünk az első pilanatra mikor is a szomszéd házba költöztünk és megismertünk Pety... (2008.11.27. 11:40) Varró Peti

Linkblog

2008. november 3. – AKTUÁLIS :)

2008.11.03. 23:54 sz.i.l.v.o.in.Ro.

Az egyik  szombaton Jézus  betért egy  vezető farizeus  házába, hogy  nála étkezzék. Étkezés közben  a  házigazdához fordult:  "Amikor  ebédet  vagy vacsorát adsz, ne hívd meg barátaidat, se testvéreidet, se rokonaidat,  se gazdag szomszédaidat,  mert azok  is meghívnak és viszonozzák  neked.  Ha lakomát adsz, hívd meg a  szegényeket, bénákat, sántákat, vakokat.  Boldog leszel, mert  ők  nem  tudják  neked  viszonozni.  Te  azonban az  igazak feltámadásakor megkapod jutalmadat." (Lukács 14,12-14)


Elmélkedés:
Vajon mit  adhatunk Isten  jóságáért cserébe?  Tudjuk-e viszonozni  azt  a szeretetet, amellyel Jézus  a  kereszten megváltott  minket?  Mit  tudunk viszonzásként adni Istennel mindazért a kegyelemért, amellyel segít minket az üdvösség  felé? S  amikor  eljutunk az örök boldogságra,  ugyan  mivel fejezhetjük  ki  hálánkat  Istennek?  Ha  őszinték  akarunk lenni, akkor belátjuk, hogy mindig  adósai maradunk Istennek,  aki mindenkor többet  ad nekünk, mint amit megérdemlünk. Jézus azt kéri tőlünk a mai  evangéliumban, hogy utánozzuk Istennek ezt  a nagyobb szeretetét.  Embertársainkkal  ne  azért tegyünk  jót, hogy  majd egyszer ők is segítsenek minket,  hanem legyünk önzetlenek. A  szeretetnek egy új távlata nyílik meg  előttünk, amely nem  emberektől vár  jutalmat, hanem Istentől.

(Horváth István Sándor)

Imádság:
Mária, édesanyánk, igeneddel megváltoztattad a világ sorsát. Te tudod, mit jelent kimondani és megtartani ezt  az igent. Taníts meg minket  elfogadni mindenkor  az  Atya akaratát,  mint ahogy  azt  Te  tetted:   alázattal, egyszerűen, tisztán. Légy a mi közbenjárónk, hogy Isten terve általunk  is valóra váljon. Kérd  Fiadat, hogy  példád nyomán  kimondott igenünk  egész életünkben segítsen az Atya szándékát egyre tökéletesebben valóra  váltani az egész világ üdvösségére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvo-in-ro.blog.hu/api/trackback/id/tr41748530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása