HTML

Új életem mindennapjairól mesélek

Nos, kedves szeretteim...Csak néhányan tudtok ennek a kis naplónak a meglétéről. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan mondhatnám el a gondolataim és mindennapjaim, így döntöttem emellett az alternatíva mellett. Várom hozzászólásaitokat is, ha valamelyik írásom megérintett benneteket! Biztosan sokat írok majd, hiszen belevágok egy ismeretlen dologba, amitől még egy kicsit félek, de bátornak kell lennem, hogy értékes ember legyek. Nehéz ügy. A nagybetűs jövőmért teszem, az új és a régi családomért... Hogy boldogan teljenek majd a mindennapok! SZERETLEK TITEKET! A jó Isten vigyázza útjaink!

Friss topikok

  • vzschp: "A halál nem jelent semmit..."Szent Ágoston szövegének forrása??? Tudná valaki? Kösz' (2010.08.18. 14:03) Szent Ágoston: Ne sírj, mert szeretsz engem
  • Fleure: Gyönyörű és igaz!:-)))Tanulnunk kell! (2010.08.03. 20:34) Antoine de Saint-Exupéry: Fohász
  • maris80: Kedves Szilvó! Nagyon jó volt téged látni, hogy mennyire másképp éled meg a bérmálásodat, mint a m... (2009.05.13. 13:08) 2008. május 10. Bérmálásom ünnepe
  • ichtus: Drága Szilvó! Örülök, hogy újból olvashatom a blogodat. Már hiányzott:o) Olyan jó olvasnom, hogy ... (2009.03.06. 19:32) 2009.02.25.
  • dizsego: Még most is emlékszünk az első pilanatra mikor is a szomszéd házba költöztünk és megismertünk Pety... (2008.11.27. 11:40) Varró Peti

Linkblog

Ízemlékek

2008.02.13. 22:38 sz.i.l.v.o.in.Ro.

Amikor Juditék első hétvégéjüket töltötték el úgy, hogy Mama és én vigyáztunk a lányokra, akkor tzatziki salátával és rántotthusival vártuk őket haza. Jól esett nekik. Ma Judittal ketten csináltunk egy salit, tzatzikit, nagyon finom lett. Annyira jó lett, hogy komolyan mondom, majd ha kisbabát várok és kívánni fogom ezt a salit, előveszem a csajt, hogy csináljon nekem, mert szerintem még akkor is ezt fogom emgeletni... :)

Vacsira apa székelykáposztája... Tudjátok, Jekkeléknél a "finnyás p...", ahogy anya mondaná... Kétféle husiból készül az étel. Valahogy ezt még sosem ettem apától elrontva. Jaj, most is nagyon jól esett, vettem hozzá finom tejfölt, meg még volt otthoni jó kis szottyoskiflim hozzá.

Érdekes, hogy majdnem mindenkihez tudnék egy olyan ételt társítani, amit olyan nagyon finoman csinál, hogy életem végéig emlegetni fogom...

Apa- székelykáposzta, káposztás hassé, rántott cuccok, hot-dog I., reggeli szottyos kifli, rétesek, gyros :)

Anya- rakottkrumpli, spenót, rántott krumpli, sajtos perec, sajtos kosárka, pisztolyos, TEA :)))))

Gáborom- krumpli püré

Ákim- kedvenc chilim I., csípős rántott husi, vasalós husi, malacsült :)))

Jani mama- tésztaleves :), nudli, gombóc, kolbász, tepsis krumpli, olajba sütött pogácsa, SIÓ-kajszibaracklé

Katicám- pizza, muffin

Sárika- mézeskalács, banánpép :))))

Edus- körözött, tócsi, SÓLETT

Jutka- krumpli püré, vad sült, kacsamell :), pudingos-almás, zserbó, rántott őzlábgomba :), turógombóc

TCsEri- sajtos kukorica saláta, "Gabi-husi"

Török Robka- bundás kenyér hagymával és fokhagymás tejföllel :), chili II., hot-dog II.

Mamácska- szilvás gombóc :)

Bodoriék- májpástétom

Judit, Mama- rántott husi Mama módra, tika-massala, tzatziki, gyöngyrízs, virslisroló,  burgonya saláta

 

Gondolom, most sokan nevettek... Hiszen ismertek :) Sosem ettem meg a rizst, Juditét meg Mamáét mégis szeretem. A túrógombócot ki nem állhattam, Anyánál, anyósomnál megeszem. :) Jah, és Anya, képzeld, a zöldbabot is megeszem, pedig régen elképesztően utáltam. Kitaláltuk Gáborral, hogy "béka" és az összeset kiraktuk anyának a tányéralátétre. :) Én még nagyon precízen a rántást is leszopogattam róla. :) Na jó, ne ess kétségbe, ma zöldborsó leves volt, krémleves, nem ettem meg, s még a zöldbabfőzelék is távol áll tőlem. :) SZERETLEK BENNETEKET!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvo-in-ro.blog.hu/api/trackback/id/tr83338372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.L.Sz. 2008.02.14. 06:14:27

Szilvókám! hamarosan eljön az az idő , amikor mindenki ,de elsősorban saját magad legnaygobb megdöbbenésére olyasmit is megeszel, anitől azelőtt...Te, mint egyes számú pocaklakó volt idő mikor nagyon elvetemült dolgok után ácsingóztál.(kvárgli és akkor tovább nem ragozom)

TCsEri 2008.02.15. 17:17:16

Nem lesz ez így jó... Most biztos híztam vagy két kilót a büszkeségtől, hogy benne lehettem a listában... Hamarosan meg majd mi, meg a gyerekeink fogják listába venni az általad készített finomságokat:-))
süti beállítások módosítása