HTML

Új életem mindennapjairól mesélek

Nos, kedves szeretteim...Csak néhányan tudtok ennek a kis naplónak a meglétéről. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan mondhatnám el a gondolataim és mindennapjaim, így döntöttem emellett az alternatíva mellett. Várom hozzászólásaitokat is, ha valamelyik írásom megérintett benneteket! Biztosan sokat írok majd, hiszen belevágok egy ismeretlen dologba, amitől még egy kicsit félek, de bátornak kell lennem, hogy értékes ember legyek. Nehéz ügy. A nagybetűs jövőmért teszem, az új és a régi családomért... Hogy boldogan teljenek majd a mindennapok! SZERETLEK TITEKET! A jó Isten vigyázza útjaink!

Friss topikok

  • vzschp: "A halál nem jelent semmit..."Szent Ágoston szövegének forrása??? Tudná valaki? Kösz' (2010.08.18. 14:03) Szent Ágoston: Ne sírj, mert szeretsz engem
  • Fleure: Gyönyörű és igaz!:-)))Tanulnunk kell! (2010.08.03. 20:34) Antoine de Saint-Exupéry: Fohász
  • maris80: Kedves Szilvó! Nagyon jó volt téged látni, hogy mennyire másképp éled meg a bérmálásodat, mint a m... (2009.05.13. 13:08) 2008. május 10. Bérmálásom ünnepe
  • ichtus: Drága Szilvó! Örülök, hogy újból olvashatom a blogodat. Már hiányzott:o) Olyan jó olvasnom, hogy ... (2009.03.06. 19:32) 2009.02.25.
  • dizsego: Még most is emlékszünk az első pilanatra mikor is a szomszéd házba költöztünk és megismertünk Pety... (2008.11.27. 11:40) Varró Peti

Linkblog

Első közös fürdőzésünk...

2008.02.06. 21:42 sz.i.l.v.o.in.Ro.

Tegnap, azaz kedden, a verőfényes napsütésben elmentünk fürdőzni, mi 4-en, csajok :) Utólagosan ma sajnáltuk, hogy a tegnapi jó időt erre használtuk, de mégis így volt jó. A kis Bella, nagyon szeretett volna kimenni a szabadtéri medencébe, amibe bentről csak át kellett úszkálni, nem kellett kiszállni. Az idő szép volt, a víz meleg, a lányok élvezték.

A város szélén található ez a termálfürdő, zöldövezet veszi körül, azonban közlekedési eszközzel is megközelíthető még. Aki volt már Sárváron,a  termálfürdőben, nagyon hasonlít hozzá. Az öltözőszekrények chipes, karra szerelhető kütyükkel működnek, mint ott. Egy belső termálmedencéből ki lehet úszni a szabadba, ahol úszkálni is lehet, valamint maszíroztatni vízsugárral.

Talán egy óra telt el, mikor Dorka már éreztette, hogy ő nyűgös és fáradt, s akkor visszamentünk a belső medencébe. A lányok, mint kis sellők, karúszóval úszkálnak. Elképesztő, hogy Dorka a vízben is mennyire aktív, szimmetrikusak a lábtartásai és a lábtempói, nagyon jó volt ezt látni. Húztam őket a vizen is, Dorka háton nagyon befeszült, a karjai feszesek lettek, így erre nagy hangsúlyt kell majd fektetnünk, mert a hátúszás neki nagyon kedvező lenne. Nagyon élvezik, nekem persze minden pillantásom rájuk esik, mert féltem őket. Ugyan tudom, hogy vízbiztosak, de mégis... Dorka elég sokat nyelt, s ez persze a köhögésével társulva néha rosszalló szemeket vonzott. A lányoknak tanítottuk kisebb-nagyobb sikerrel a kimászást, falnál. Dorkát végül kivitte Judit, mi Bellával még kicsit bent játszottunk mások mindenféle játékával. :)))

Míg Dorka aludt, Bellával felmentünk a gyerekmedencéhez. Azon a szinten volt a csúszdából érkezők medencéje, ahol kicsit elidőztünk, s nagyokat sikongatva élvezte, mikor kirobbantak a csúszda végéből a nagyobb gyerekek és nagy hullámokat sodortak. Majd a gyerekmedencében játszottunk. Volt csúszda, kétféle is, vízköpő, vízfüggöny. Nagyon élvezte őket.

Már indultunk öltözni, amikor az anyukám jutott eszembe, mint vérengző anyatigris, s a "meg tudnám ölni" kijelentés, amikor rosszallóan megbámulják a kölyköd. Juditban biztosan ez az érzés sokkal erősebb volt, mint bennem, de nekem is rossz volt, hiszen az én kis rózsám is, ahogy a Kishercegben írva vagyon. Nem tudom, hogy lehet egy felnőtt, érett ember olyan modortalan, hogy jön szembe, majd megáll és bámulja Dorkát, de ledöbbentem, hogy van ilyen. Nem szóltam semmit, csak gondoltam magamban, hogy de jó, hogy kevesebb az ilyen ember és de jó, hogy a mi Dorkánkat nézte meg, aki észre sem vette, mint azt a kislányt, aki volt vagy 10 éves és szintén a medencében volt, sokkal sérültebben. Mert annak a kislánynak, ha épp az értelme, akkor már nyiladoznak benne ilyen helyzetekben kérdések, amik remélhetőleg kimondásra kerülnek és választ kapnak. Azonban sebeket okoznak neki.

Hajat szárítottunk Dorkával, majd kijártunk az előtérbe. Már hozzászoktam, hogy sokan megnéznek bennünket, s nagyon büszke vagyok Dorkára, hogy peckesen jön, valamint a Mamira, hogy felvállalja, hogy Dorkának van még mivel megküzdenie, de mindenhol és minden körülmények között küzdünk érte, dolgozunk érte, s beépítjük a hétköznapokba.

Miközben lépkedünk, Dorka nézelődik. Egy idősebb asszonyt derekasan megnézett, aki kedvesen megkérdezte, hogy "Engem néz?", mire válaszoltam, hogy igen. Az emberek észreveszik, hogy nem lát jól, de nem tudják, mennyire lát. Láttam az asszonyon, hogy örömmel konstatálta, felkeltette Dorkánk figyelmét.

Mire a Mami mindent elrendezett, kilépést, ruhákat, babakocsit, addigra Bella az én anyukám módszerével lerágta a kifliről a külsejét, majd lyukakat harapott bele (ezt Anya nem szokta :))). Majd közölte, amit eddig még sosem: "Fagyit kérsz!". Judit repült az örömtől, Bella még sosem kért fagyit. Jó, nagy adag csavarós fagyi volt, kétízű. Mami mesélte, hogy olyan szép tisztán ette meg a jókora nagy adag fagyit, csepegtetés nélkül, hogy csak na :) Egy csepp sem ment mellé és majszos sem lett. Ekkor mi már kimentünk az autóhoz, azért nem láttam.

Mikor az előtérben rendezgettük a cuccokat, a "megnézett" asszony lépett hozzám, majd a kezembe nyomott egy papírt, rajta egy medállal, hogy sok erőt kíván nekünk. Ismertem a medált, Mária medálnak nevezik. Jézus van rajta, a másik oldalon pedig két szív és egy kereszt. Remélem, megsegít bennünket!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvo-in-ro.blog.hu/api/trackback/id/tr90328613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.L.Sz. 2008.02.07. 06:04:13

...Angyalkám ezt nem kellett volna .Toporzékolva visítok: én is!!!!! Ígérem fagyit már nem is kérek.Istenem de jó is volt eygszer márciusban Sárváron és még le is barnultunk.----Mekkora bátorság kell ahhoz, hogy egy vadidegen embeerhez odalépj és adj egy szentképet neki.Tisztelem az ismeretlen ajándékozot....hát igen szó szerint ölni tudtam volna ökölbeszorított kézzel és gomboccal a gyomromban mikor csak rád bámult valaki( megszólalnia már nem is kellett)...hm az ötlet nem is rossz lyukak a kiflibe az már olyan ,mint egy isteni ementáli.
süti beállítások módosítása