HTML

Új életem mindennapjairól mesélek

Nos, kedves szeretteim...Csak néhányan tudtok ennek a kis naplónak a meglétéről. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan mondhatnám el a gondolataim és mindennapjaim, így döntöttem emellett az alternatíva mellett. Várom hozzászólásaitokat is, ha valamelyik írásom megérintett benneteket! Biztosan sokat írok majd, hiszen belevágok egy ismeretlen dologba, amitől még egy kicsit félek, de bátornak kell lennem, hogy értékes ember legyek. Nehéz ügy. A nagybetűs jövőmért teszem, az új és a régi családomért... Hogy boldogan teljenek majd a mindennapok! SZERETLEK TITEKET! A jó Isten vigyázza útjaink!

Friss topikok

  • vzschp: "A halál nem jelent semmit..."Szent Ágoston szövegének forrása??? Tudná valaki? Kösz' (2010.08.18. 14:03) Szent Ágoston: Ne sírj, mert szeretsz engem
  • Fleure: Gyönyörű és igaz!:-)))Tanulnunk kell! (2010.08.03. 20:34) Antoine de Saint-Exupéry: Fohász
  • maris80: Kedves Szilvó! Nagyon jó volt téged látni, hogy mennyire másképp éled meg a bérmálásodat, mint a m... (2009.05.13. 13:08) 2008. május 10. Bérmálásom ünnepe
  • ichtus: Drága Szilvó! Örülök, hogy újból olvashatom a blogodat. Már hiányzott:o) Olyan jó olvasnom, hogy ... (2009.03.06. 19:32) 2009.02.25.
  • dizsego: Még most is emlékszünk az első pilanatra mikor is a szomszéd házba költöztünk és megismertünk Pety... (2008.11.27. 11:40) Varró Peti

Linkblog

Pilinszky János: Hétköznapok (részlet)

2008.01.30. 23:51 sz.i.l.v.o.in.Ro.

"A "nagy feladatoknak" sokszor mi magunk vagyunk a megrendelői. De a kicsiny, szürke, terhes gondok - minden bizonnyal Istentől valók.
Teljesítésük hasonló az imádsághoz, s minden körülmények közt Isten szolgálatát jelenti. S az érte járó fizetség is éppoly észrevétlen és csendes, mint magának Istennek a jelenléte. Éppoly észrevétlen, de éppoly bizonyos is."

(Új Ember, 1966. január 9.)

Erről a néhány sorról a jelenlegi munkám jutott eszembe. Célokat tűzünk ki, amik majd egyszer remélhetőleg, mint nagy feladatok, valóra válnak. A mindennapokban rögös út vezet ezek felé, amik csak kicsiny terheknek minősülnek, könnyebb apránként megoldani őket, azonban apránként adnak olyan sikereket, amiktől az ember nap mint nap szárnyal, erőre kap, bátorítást tud adni, nevetni tud. És hazafelé minden nap hálát adok, hogy ma is történt valami, amiben jobbak voltunk.

Tegnap Dorka látásfejlesztő óvónénije sokféle segédeszközt, játékot hozott nekünk, amiket én kértem és nagyon hálás vagyok érte. Mikor megérkeztem, néhányat ki is próbáltunk. Dorkámat sikerült úgy járatnom, hogy kötelet hurkoltam a háta mögé, majd a kis kezével megfogta azt, tartotta ügyesen. Én pedig a kötél két végét fogva, baktattam és ő csak nevetett és élvezte, hogy megint egy másik módszerrel járunk. Aztán hullahopp karikával jártunk. Egy óriásival :) A kicsi lányka oldalsó középtartásban pont meg tudja fogni a karikát, így nekem csak előről kell tartanom az eszközt, a fogásmegtartás remekül megy már. Nagyokat sikoltozott, miközben alig fértünk el az előszobában... Annyira jó volt látni... Istenem, tudom, hogy meg fog tanulni járni és nagyon ügyes lesz benne. A szülők és a mama is hisznek ebben, úgy érzem. Gábor szüleivel még nem találkoztam, ezért őróluk még ezt nem tudom, de biztosan nagyon drukkolnak nekünk.

Ma orvosi vizsgálaton voltak, s délutánra fáradt és nyúzott volt már a kis szentem, de odajött a lábamhoz és a térdemnél akart kapaszkodni. Leültem vele szemben, nyitott ülésben, oda négykézlábazott, felállt térdállásba a vállamnál és csak hagyta, hogy öleljem. Mint aki csak el akarná mesélni, milyen nehéz napja volt, de csak hisztizve tudná, annyira rossz, így ebbe a nyugis formába öntötte... 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvo-in-ro.blog.hu/api/trackback/id/tr28318951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.L.Sz. 2008.01.31. 04:34:32

A szolgálat

A természetben, mindenben a szolgálat vágya él.
A szél szolgál, a víz szolgál.
Ha fát találsz, ültesd el magad!
Ha hibát találsz, javítsd ki magad!
Ha olyan feladatot, amit mindenki kikerül, vállald föl magad!
Öröm jónak és egészségesnek lenni,
ám még nagyobb öröm szolgálni tudni.
Ne hidd, hogy csak a nagy szolgálat érdem,
az apró szolgálat öröme is létezik;
például amikor meglocsolod a kertet,
rendet raksz a könyvek közt,
vagy megfésülöd egy kislány kócos haját.
Ne hidd tévesen, hogy szolgálni kisemberek dolga!
Az életet és fényt adó Isten is szolgál,
s joggal hívhatnánk akár így: Ő, aki szolgál.
Naponta néz kezünkre s kérdezi: szolgáltál-e ma?
Kit? Egy fát? Barátot? Szerettedet? Idegent?
Köszönöm, hogy megengeded, hogy szolgáljalak.
süti beállítások módosítása