HTML

Új életem mindennapjairól mesélek

Nos, kedves szeretteim...Csak néhányan tudtok ennek a kis naplónak a meglétéről. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan mondhatnám el a gondolataim és mindennapjaim, így döntöttem emellett az alternatíva mellett. Várom hozzászólásaitokat is, ha valamelyik írásom megérintett benneteket! Biztosan sokat írok majd, hiszen belevágok egy ismeretlen dologba, amitől még egy kicsit félek, de bátornak kell lennem, hogy értékes ember legyek. Nehéz ügy. A nagybetűs jövőmért teszem, az új és a régi családomért... Hogy boldogan teljenek majd a mindennapok! SZERETLEK TITEKET! A jó Isten vigyázza útjaink!

Friss topikok

  • vzschp: "A halál nem jelent semmit..."Szent Ágoston szövegének forrása??? Tudná valaki? Kösz' (2010.08.18. 14:03) Szent Ágoston: Ne sírj, mert szeretsz engem
  • Fleure: Gyönyörű és igaz!:-)))Tanulnunk kell! (2010.08.03. 20:34) Antoine de Saint-Exupéry: Fohász
  • maris80: Kedves Szilvó! Nagyon jó volt téged látni, hogy mennyire másképp éled meg a bérmálásodat, mint a m... (2009.05.13. 13:08) 2008. május 10. Bérmálásom ünnepe
  • ichtus: Drága Szilvó! Örülök, hogy újból olvashatom a blogodat. Már hiányzott:o) Olyan jó olvasnom, hogy ... (2009.03.06. 19:32) 2009.02.25.
  • dizsego: Még most is emlékszünk az első pilanatra mikor is a szomszéd házba költöztünk és megismertünk Pety... (2008.11.27. 11:40) Varró Peti

Linkblog

2008. november 1. - Mindenszentek

2008.11.01. 21:58 sz.i.l.v.o.in.Ro.

Abban az időben:

Jézus látva a tömeget, fölment  a hegyre, leült, tanítványai pedig  köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:

"Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. 

Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.

Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.

Boldogok, akik  éhezik és  szomjazzák az  igazságot, mert  ők  kielégítést nyernek.

Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.

Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.

Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni.

Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.

Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak  titeket és üldöznek, ha  hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket.

Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben!" (Máté 5,1-12a)

Elmélkedés:
Csodálod vagy követed? A kis Eszterről  már régen  meséltem történetet. Valójában  most sem  róla szeretnék beszélni, hanem a bátyjáról,  akit Marcinak hívtak. Általában  a vasárnap esti misére  jöttek édesanyjukkal, az  apukájuk sajnos  ritkábban jött velük. A nyári  estéken a mise kezdetére  több koldus is megjelent  a templomkapuban, abban  a reményben,  hogy perselybe szánt  pénzecske  egy részét megszerezhetik jóravaló emberektől. A mise végét már nem is szokták megvárni. Marci  mindig bosszankodott miattuk,  nem tetszett  neki,  hogy piszkos ruhában  vannak, ápolatlanok  és pénzt kéregetnek az  emberektől.
Néha egy-egy gúnyos  megjegyzés is kiszaladt  a száján, persze  vigyázott, hogy anyja ne hallja meg. Egy baráti beszélgetésünk során szóba kerültek a koldusok, s rögtön észrevettem, hogy bizony nem szívleli őket.  Felidéztem neki  védőszentjének,   Szent Mártonnak   a példáját,   aki   katonaként megosztotta a köpenyét a téli hidegben fagyoskodó koldussal. A számára  is jól ismert  történet végén  megkérdeztem tőle:  "Ugye, milyen  csodálatos, amit Márton tett? Tudnád-e őt követni?" Mire Marci humorosan a következőt válaszolta: "Én inkább maradok a csodálatnál, de követni nem fogom."


A mai  ünnepen  a  földi  egyház  tagjaiként  a  mennyei  egyház  tagjaira figyelünk, azokra az emberekre, akik eljutottak az üdvösségre.  Példaképek ők számunkra, hiszen  ahová eljutottak, oda szeretnénk mi  is kerülni,  a mennyországba. Amit a  
kis Marci  viccesen mondott, azt sok ember  sajnos komolyan gondolja mostanában. Sokan csodálják a szenteket, de ennél többre nem vágyakoznak. Úgy gondolják,  hogy a szentek életpéldája követhetetlen számukra, s gyengének érzik  magukat ehhez.  A szentek  esetében érdemes megnéznünk, hogy  mi  áll az olykor  látványos  cselekedetek  és  hősies helytállások, máskor  a  csendes szemlélődés hátterében.  És ez  a  lelki kincs, amely közös minden szentnél, nem más, mint a Jézus iránti egyszerű szeretet.  Ez  ösztönzi  őket  arra,  hogy egyszer  rendkívüli   jótettet tegyenek, máskor pedig  csendesen, alázatosan, engedelmesen  az Úr  kezébe tegyék életüket.  A szentek  nem a  maguk által  elképzelt boldogság  után szaladtak, hanem  elfogadták  azt  a boldogságot,  amit  Isten  ad.  Ezért vállalták a lelki szegénységet, a sírást, a nélkülözést és az üldözést. És ezért akartak szelídek lenni,  békére  törekedni, ezért  akarták  tisztán megőrizni a szívüket.  Megtalálták az  igazi boldogságot  és elnyerték  a örök boldogságot is, mert legfőbb céljuk az volt, hogy szeressék Jézust.


Ki az közülünk, aki ne tudná szeretni Jézust? Ki az, aki ne tudná  követni a szenteket Jézus szeretetében? Az  életszentség útja a szeretet útja.  Ki ne tudna közülünk ezen  az úton, a szeretet  útján járni? Mi  akadályozhat meg minket ebben?  Az életszentségre törekvés azt jelenti számomra,  hogy egyre jobban igyekszem szeretni Istent és egyre közelebb szeretnék kerülni hozzá.


És itt  jön a  nagy nehézség.  Minél jobban  engedem, hogy  Isten  magához vonzzon engem, minél  közelebb  érzem  magam  a  szent  Istenhez,  annál bűnösebbnek látom magamat. Ha nem így  van, akkor  az életszentség  útja helyett az  önhittség  és beképzeltség útjára tévedtem.  A  szent  Isten közelében tehát  bűnösnek  érezzük magunkat.  Ugyanakkor  a szent  Isten közelsége olyan lelki erő, amely  a bűnös embert szentté képes  alakítani. Ezen a pontos megérthetjük,  hogy az életszentség  nem egy olyan  állapot, amit könnyen  el lehet érni. Senki  sem állíthatja  magáról, hogy  ő  már elérte az életszentséget. Az életszentség vágy és törekvés marad  bennünk mindig, s majd Isten  eldönti  rólunk halálunk  után, hogy mit sikerült megvalósítanunk belőle.

Induljunk el bátran az életszentség útján!Induljunk el a szeretet útján!(Horváth István Sándor)

Imádság:
Igazán szomorú dolog, hogy olyan  nagyra vagyunk egyes dolgokkal,  amiket, Uram, teérted teszünk. Holott jobb volna oda sem figyelni rájuk, ha mégoly nagy számmal volnának is! Boldogok azok, akik  nagy tetteket  vihetnek végbe a  Te dicsőségedre!  Ó, Uram! Tégy engem képessé valami jóra, ha már annyira szeretsz! (Avilai Szent Teréz)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvo-in-ro.blog.hu/api/trackback/id/tr71744591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása